Eerste geruchten Android P duiken op

© CIDimport

Eerste geruchten Android P duiken op

Geplaatst: 12 februari 2018 - 13:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:11

Redactie ID.nl

Weinig smartphones draaien al op Android 8.0 (Oreo), maar Google stoomt alweer de volgende Android-versie klaar. De eerste geruchten rond Android 9.0 (P) druppelen nu binnen.

Persbureau Bloomberg meldt dat Google vooral inzet op een frisse nieuwe uitstraling, die extra rekening houdt met de veranderende smartphone-schermen van vandaag de dag. Die zijn tegenwoordig telkens vaker langwerpiger dan voorheen, en Android moet er ook in die nieuwe verhouding strak uitzien.

Apple achterna

Google zou met name met een schuin oog naar de iPhone X kijken. Dit toestel heeft aan de voorkant een inkeping, waar de selfiecamera als het ware in het scherm mee verwerkt zit. Het bedrijf verwacht dat dit een design-trend wordt die ook Android-fabrikanten na willen bouwen, en het besturingssysteem moet daar goed op inspelen.

Google Assistent

Verder zou Google sterker willen inzetten op de Google Assistent, die in meer apps geïntegreerd wordt. De naam van het OS is nog niet bekend. Na onder meer Lollipop, Marshmallow, Nougat en Oreo is nu een lekkernij met de letter P aan de beurt. Google hintte eerder naar de mogelijkheid op Pineapple, ofwel ananas.

Herfst

Naar verwachting onthult Google Android P in mei, om het daarna uit te brengen in de herfst. Vervolgens duurt het waarschijnlijk nog wel een poosje voor de update ook uitkomt voor jouw telefoon. Zo draait de huidige nieuwste Android-versie nog maar op zo'n 1 procent van de Android-toestellen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten