Eerste Nederlandse 4DX-bioscoop in december open 2017-10-11T10:20:39

Automatisch afspelende video's op Facebook uitschakelen

Microsoft stopt ondersteuning Office 2007 en Outlook 2007

Eerste Nederlandse 4DX-bioscoop in december open

Eerste Nederlandse 4DX-bioscoop in december open

Bioscopen verzinnen telkens spectaculairdere manieren om bezoekers te trekken. Na de komst van de 3D-brilletjes is de volgende stap 4DX, waardoor het kijken van een film meer wegheeft van een ritje in de achtbaan.

Pathé heeft de eer om in december de eerste 4DX-zaal te openen in Amsterdam. Deze zaal is uitgerust met stoelen die meebewegen met de actie op het scherm: zo kantelen ze omhoog wanneer vliegtuigen opstijgen in films en omlaag als er ineens een duikvlucht wordt genomen.

Geur en weerseffecten

Maar daar blijft het niet bij. Ook geuren en weerseffecten worden nagebootst. Zo kun je letterlijk je borst nat maken voor scenes met water. Uit de stoel voor je komt dan ineens een straal water op je af. Al met al zijn er twintig verschillende effecten die je helemaal in de film moeten onderdompelen. Denk daarbij ook aan wind en mist.

Amsterdam en Rotterdam

De eerste 4DX-zaal is te vinden in De Munt in Amsterdam. Later volgt een tweede zaal in Rotterdam. In het buitenland zijn dit soort bioscoopzalen al te vinden. Bekijk hieronder een Engelstalige reportage voor een korte indruk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord