Eerste sneeuw in aantocht op Buienradar 2013-11-04T17:06:10

Met Swype snelle tekstinvoer op touchscherm

Browser-keuzesvenster in Europese Windows

Eerste sneeuw in aantocht op Buienradar

Eerste sneeuw in aantocht op Buienradar

Op de vorige week aangekondigde sneeuwvariant van Buienradar zijn de eerste vlokken van het jaar te zien. Aangezien de meeste sneeuw tegen de avond wordt verwacht, zou de populaire weersite het wel eens druk kunnen krijgen. Hoewel het gisteren nog kurkdroog was, registreerde Buienradar al een miljoen bezoekers. Oprichter Edwin Rijkaart houdt voor vandaag nog een slag om de arm.

Op de vorige week aangekondigde sneeuwvariant van Buienradar zijn de eerste vlokken van het jaar te zien. Aangezien de meeste sneeuw tegen de avond wordt verwacht, zou de populaire weersite het wel eens druk kunnen krijgen.

Hoewel het gisteren nog kurkdroog was, registreerde Buienradar al een miljoen bezoekers. Oprichter Edwin Rijkaart houdt voor vandaag nog een slag om de arm. "Het valt nu nog erg mee, maar als mensen vanmiddag de eerste vlokken zien vallen wordt het vanzelf drukker. We kunnen dan wel eens op tussen de twee en drie miljoen unieke bezoekers uitkomen."

De timing van de nieuwe 'sneeuwradar' kon haast niet beter. Vandaag begint volgens het KNMI een periode met typisch kwakkelweer, die waarschijnlijk tot kerst aanhoudt. Met af en toe neerslag, 's nachts lichte vorst en overdag temperaturen van net boven nul zijn de omstandigheden voor het verkeer bijzonder vervelend. Voor reizigers is de uitgebreide neerslaginformatie zeer welkom bij het plannen van hun reis.

Voor het in kaart brengen van sneeuwval maakt de dienst gebruik van vrijwilligers die het weer in de gaten houden en veranderingen doorgeven via 360.org. Deze website verzamelt allerlei meetgegevens van weersinstituten, universiteiten en weeramateurs, aangevuld met waarnemingen van wie maar wil. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord