© CIDimport

Eerste virtuele begraafplaats geopend

Geplaatst: 28 september 2006 - 10:09

Aangepast: 19 september 2022 - 13:44

Redactie ID.nl

Begraafplaatsenonline.nl heeft deze week in samenwerking met een Eindhovense parochie de eerste virtuele graven op het Internet gezet. Hiermee krijgen nabestaanden een extra mogelijkheid om de herinnering aan hun dierbaren levend te houden. Het gaat om de Eindhovense R.K. Begraafplaats O.L. Vrouw van Lourdes, in de volksmond ook wel Smetsakker genoemd.

Eerste virtuele begraafplaats geopend

Begraafplaatsenonline.nl heeft deze week in samenwerking met een Eindhovense parochie de eerste virtuele graven op het Internet gezet. Hiermee krijgen nabestaanden een extra mogelijkheid om de herinnering aan hun dierbaren levend te houden.

Het gaat om de Eindhovense R.K. Begraafplaats O.L. Vrouw van Lourdes, in de volksmond ook wel Smetsakker genoemd. Begraafplaatsenonline.nl heeft deze begraafplaats gedigitaliseerd en in nauwe samenwerking met de parochie voorzien van de eerste virtuele graven.

Een virtuele begraafplaats is een digitale versie van een bestaande begraafplaats. Op Begraafplaatsenonline.nl kon al (via een zoekkader) in databases van Nederlandse begraafplaatsen gezocht worden; nu zijn daar o.a. een interactieve plattegrond, foto's van grafzerken en kaartjes aan toegevoegd.

Als een bezoeker met zijn of haar muis over de graven van zo'n interactieve plattegrond gaat, verkleuren die graven en worden de namen van de overledenen zichtbaar. Als de bezoeker op een graf klikt, komt een standaard grafpagina tevoorschijn. Zo'n pagina bevat een foto van de grafzerk, een kaartje met daarop de graflocatie, algemene begraafplaatsinformatie én een print-button. Standaard grafpagina's bevatten álle informatie die nodig is om een specifiek graf op een begraafplaats te kunnen bezoeken.

Een virtueel graf gaat een stapje verder dan een standaard grafpagina. Een virtueel graf kan het beste vergeleken worden met een 'homepage' voor een overledene. Een virtueel graf bestaat uit één of meer webpagina's met informatie over de overledene. Dat kan beperkt blijven tot een foto en een eenvoudig stukje tekst, maar ook maatwerk met bijvoorbeeld geluid, video en een afwijkende vormgeving behoort tot de mogelijkheden.

Virtuele graven zijn uitsluitend toegankelijk via de database van bestaande begraafplaatsen die bij Begraafplaatsenonline.nl zijn aangesloten. En daarmee komt zo'n virtueel graf dus als het ware 'naast' het echte (niet-virtuele) graf van de overledene te liggen. Begraafplaatsen kunnen natuurlijk ook virtuele graven inrichten voor mensen die niet begraven maar gecremeerd zijn...

Op Begraafplaatsenonline.nl kunnen nabestaanden snel en eenvoudig graven van overleden familieleden vinden en tijdig de rechten van die graven voldoen. Daarmee wordt ongewenste ruiming van graven voorkomen. Daarnaast bevat Begraafplaatsenonline.nl ook algemene informatie over elke deelnemende begraafplaats, zoals: adresgegevens en bezoektijden en het telefoonnummer, faxnummer en e-mailadres van de begraafplaatsbeheerder.


Website

http://www.begraafplaatsenonline.nl/

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000