Eerste virus voor Mac OS X ontdekt 2013-10-10T14:33:56

iTunes legt het af tegen KPN

Van winkelmeisje tot de nieuwe Lara Croft

Eerste virus voor Mac OS X ontdekt

Eerste virus voor Mac OS X ontdekt

Virussen voor Apple-computers zijn schaars - maar ze zijn er wél. Antivirus-bedrijf Sophos heeft deze week het eerste virus voor het Apple Mac OS X platform ontdekt. Het virus, genaamd Leap-A (ook bekend als Oompa-A), verspreidt zich via het iChat instant messaging systeem.

Virussen voor Apple-computers zijn schaars - maar ze zijn er wél. Antivirus-bedrijf Sophos heeft deze week het eerste virus voor het Apple Mac OS X platform ontdekt. Het virus, genaamd Leap-A (ook bekend als Oompa-A), verspreidt zich via het iChat instant messaging systeem. Het stuurt zichzelf door als een bestand genaamd 'latestpics.tgz' naar alle contacten in de vriendenlijst van de geïnfecteerde gebruiker.

Als het 'latestpics.tgz' bestand geopend wordt op een computer, vermomt het zichzelf als een JPEG-icoontje om mensen te laten geloven dat het onschuldig is. De worm laat de tekst oompa* achter in de bron van geïnfecteerde programma's om te voorkomen dat dezelfde bestanden nogmaals geïnfecteerd worden.

* Waarop wij onmiddellijk aanvullen loompaloompadiedee, maar dit terzijde.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord