© CIDimport

Effin Facebook

Geplaatst: 5 december 2011 - 08:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:51

Redactie ID.nl

Een vrouw is niet in staat om haar locatie aan te geven in Facebook. De vrouw gaat er van uit dat de reden is dat het Ierse plaatsje ‘Effin’ heet. Effin is in het Engels een andere manier om ‘fucking’ te schrijven (als in ‘f-ing’) en daardoor zou Facebook het niet toestaan.

Ook al werd Facebook laatst overspoeld met porno door een hack, de ontwikkelaars van het sociale netwerk doen zelf wel hun best om geen aanstootgevende content op Facebook toe te staan. Maar het lijkt alsof ze in dit geval wat zijn doorgeslagen.

Ann Marie Kennedy probeerde de plaats Effin te kiezen omdat ze daar naartoe verhuist maar bleek door Facebook geblokkeerd te zijn. Ze kon kleine dorpjes rond Effin kiezen maar niet Effin zelf. Kennedy besloot daarop een pagina aan te maken genaamd ‘Please get my hometown Effin recognised’. Plaatsen genaamd Effingham komen wel door het Facebook-filter. De vrouw wilde vervolgens haar beklag doen bij Facebook zelf maar kon geen contactgegevens vinden. Op het forum van het sociale netwerk ontdekte ze  dat er meer Facebookers waren met hetzelfde probleem.

Facebook likes Effin

Facebook heeft inmiddels gereageerd en ontkent dat het Effin aanstootgevend vindt. Het zou domweg niet op  het landkaartensysteem van Facebook voorkomen. Facebook heeft toegezegd het te corrigeren en mensen ook in staat zullen stellen om Effin te ‘liken’ .

[Via: The Next Web]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten