Eind 2014 bijna 3 miljard internetgebruikers 2014-05-05T16:08:02

App verstoort Dodenherdenking met pushbericht van Bol.com

Nederlanders beste internetters van Europa

Eind 2014 bijna 3 miljard internetgebruikers

Eind 2014 bijna 3 miljard internetgebruikers

Eind dit jaar zullen 3 miljard mensen verbonden zijn met het internet, voorspelt een rapport van de Verenigde Naties. Tweederde van die mensen komt uit ontwikkelingslanden, waar vooral het mobiele internet in opkomst is.

Zo'n 2,3 miljard mensen zullen eind 2014 de beschikking over breedbandinternet hebben, volgens het rapport. Samen met alle mobiele aansluitingen komt het totaal aantal internetters uit op bijna 3 miljard aan het eind van 2014. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 2,7.

Werk aan de winkel

Die cijfers zijn afkomstig van de International Telecommunications Union (ITU). Die brengen jaarlijks een rapport uit met de stand van het internet op de wereld. Hoewel 3 miljard internetters erg hoog ligt, is er nog steeds veel werk aan de winkel volgens de organisatie. Het aantal mobiele internetters stijgt immers nauwelijks meer, omdat volgens de ITU de markt verzadigd is.

Azië

Ook in de telecomwereld is er nog genoeg te doen; daar zijn in totaal 7 miljard mobiele abonnementen te tellen. Meer dan de helft daarvan komt uit Azië en Oceanië. Er zijn dus nog veel mobiele-telefoongebruikers die geen mobiel internet hebben.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord