Eind 2014 bijna 3 miljard internetgebruikers

© CIDimport

Eind 2014 bijna 3 miljard internetgebruikers

Geplaatst: 5 mei 2014 - 12:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:38

Redactie ID.nl

Eind dit jaar zullen 3 miljard mensen verbonden zijn met het internet, voorspelt een rapport van de Verenigde Naties. Tweederde van die mensen komt uit ontwikkelingslanden, waar vooral het mobiele internet in opkomst is.

Zo'n 2,3 miljard mensen zullen eind 2014 de beschikking over breedbandinternet hebben, volgens het rapport. Samen met alle mobiele aansluitingen komt het totaal aantal internetters uit op bijna 3 miljard aan het eind van 2014. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 2,7.

Werk aan de winkel

Die cijfers zijn afkomstig van de International Telecommunications Union (ITU). Die brengen jaarlijks een rapport uit met de stand van het internet op de wereld. Hoewel 3 miljard internetters erg hoog ligt, is er nog steeds veel werk aan de winkel volgens de organisatie. Het aantal mobiele internetters stijgt immers nauwelijks meer, omdat volgens de ITU de markt verzadigd is.

Azië

Ook in de telecomwereld is er nog genoeg te doen; daar zijn in totaal 7 miljard mobiele abonnementen te tellen. Meer dan de helft daarvan komt uit Azië en Oceanië. Er zijn dus nog veel mobiele-telefoongebruikers die geen mobiel internet hebben.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten