Einde aan Netflix-account delen lijkt in zicht

© CIDimport

Einde aan Netflix-account delen lijkt in zicht

Geplaatst: 12 maart 2021 - 08:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:33

Redactie ID.nl

Netflix steekt mogelijk een stokje voor het delen van accounts. Dit is nu nog mogelijk door je Netflix-wachtwoord aan vrienden en/of familieleden te geven, maar sommige kijkers krijgen daar nu voor het eerst een foutmelding bij.

Het gonsde al op Twitter en is inmiddels ook door Netflix zelf bevestigd. Wie meelift op het account van een ander zonder zelf voor de streamingdienst te betalen, wordt de toegang ontzegd. Dit geldt nog niet voor iedereen, omdat het momenteel een test betreft onder een deel van alle gebruikers.

"Als je niet samenwoont met de eigenaar van dit account, dan heb je je eigen account nodig om verder te kijken", luidt de boodschap. Met gelijk de optie om een gratis proefperiode van 30 dagen te starten. In sommige landen, waaronder Nederland, is Netflix inmiddels alleen wel gestopt met het aanbieden van deze free trial.

Einde aan Netflix-account delen lijkt in zicht-15083571

© CIDimport

Veiligheidsmaatregel

Vermoedelijk monitort Netflix dit gedrag op basis van het ip-adres waarmee wordt ingelogd. Door middel van tweestapsverificatie kan iemand alsnog toegang tot het account krijgen. Er wordt dan een code naar het gekoppelde e-mailadres of telefoonnummer gestuurd. Volgens Netflix betreft het dan ook juist een veiligheidsmaatregel, om ongeautoriseerde toegang te beperken. 

Netflix heeft nooit opgetreden tegen het delen van accounts, maar zou hiervoor door investeerders wel onder druk worden gezet. De streamingindustrie zou door wachtwoord-delers jaarlijks 9 miljard dollar door mislopen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten