Einde ING TAN-codes in zicht 2018-01-24T09:47:13

Aanklacht om ongeluk met zelfrijdende auto

Geen winnaar in maanlandingswedstrijd Google

Einde ING TAN-codes in zicht

Einde ING TAN-codes in zicht

ING stopt eind 2018 met zijn TAN-codes. Klanten van de bank gebruiken deze extra beveiligingslaag om overschrijvingen te bevestigen, doorgaans via sms.

Na het starten van een overschrijving vraagt de internetbankieren-site van ING om een TAN-code, die op de mobiele telefoon binnenkomt. Tweestapsverificatie dus. Er is ook een papieren lijst met TAN-codes beschikbaar. 

Maar ING ziet liever alle klanten overstappen naar zijn internetbankieren-app, waar betalingen worden bevestigd met een  pincode of vingerafdruk. Voordeel daarvan is o.a. dat er geen codes meer overgetypt hoeven te worden. 

Uitfaseren

TAN-codes worden de komende tijd dan ook uitgefaseerd. De bank maakt er al 30 jaar gebruik van en zoekt nog naar een passende oplossing voor klanten die geen smartphone hebben.

Ook volgen er instructievideo's en staan er medewerkers klaar om eventuele vragen op te vangen, zogeneten 'digi-coaches'.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord