Elke minuut 2 gigabyte aan data verloren 2013-10-10T14:32:30

Vergroot de weergave op uw scherm

Eerste virtuele begraafplaats geopend

Elke minuut 2 gigabyte aan data verloren

Elke minuut 2 gigabyte aan data verloren

De meerderheid van de computergebruikers neemt onnodige risico's met belangrijke data. Gebruikers maken niet op tijd back-ups en wachten af tot de computer het begeeft. Dit blijkt uit onderzoek van Ontrack Data Recovery onder 1.400 computergebruikers.

De meerderheid van de computergebruikers neemt onnodige risico's met belangrijke data. Gebruikers maken niet op tijd back-ups en wachten af tot de computer het begeeft. Dit blijkt uit onderzoek van Ontrack Data Recovery onder 1.400 computergebruikers. Op de vraag hoe lang ze hun huidige computer denken te gebruiken, antwoordt 58 procent van de respondenten ‘tot hij het begeeft’ of ‘tot hij kuren vertoont’. Gecombineerd met de 63 procent die minder dan eens per maand een back-up maakt en de 23 procent die dat nooit doet, ziet het er voor de veiligheid van data niet goed uit.

Hoewel 79 procent van de mensen waarde hecht aan hun data en twee op de vijf data zelfs ‘onbetaalbaar’ acht, zal slechte bescherming ervoor zorgen dat ze vroeg of laat data verliezen.

Volgens Ontrack Data Recovery gaat iedere minuut 2 gigabyte aan data verloren (vergelijkbaar met alle liedjes op een iPod-Nano). Om de schade zoveel mogelijk te beperken, heeft het bedrijf een checklist opgesteld:

Maak regelmatig back-ups – Gezien het feit dat 64 procent van de computergebruikers minimaal één keer per jaar met een computercrash te maken krijgt, wordt met een back-up van één keer per maand of minder vaak teveel aan het toeval overgelaten.
Controleer back-ups regelmatig – Hoewel een aantal mensen regelmatig back-ups maakt, controleert 45 procent daarvan nooit of zijn back-ups daadwerkelijk werken.
Bewaar back-ups apart - Slechts 17 procent van de respondenten zegt dat ze hun back-ups op een andere plaats bewaren. De meerderheid geeft aan back-ups op media te bewaren in dezelfde ruimte als de computer. Dit is niet handig als er bijvoorbeeld brand uitbreekt.
Let op de ‘gezondheid’ van de computer

- Wacht niet tot de computer kapot gaat en alle gegevens verloren gaan. Er zijn verschillende diagnostische hulpmiddelen die de harde schijf, de bestandsstructuur en het geheugen controleren. De betere programma’s kunnen een diagnose van de bestaande problemen maken en als vast onderdeel van het onderhoudsprogramma worden ingezet om potentiële problemen op te sporen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord