Engelse Wikipedia bereikt het miljoen

© CIDimport

Engelse Wikipedia bereikt het miljoen

Geplaatst: 3 maart 2006 - 08:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:18

Redactie ID.nl

Op de Engelstalige versie van Wikipedia is gisteravond het 1.000.000e artikel gepubliceerd. Het stuk ging over het Jordanhill treinstation in Schotland. Wikipedia is een vrije, meertalige online encyclopedie die meerdere prijzen heeft gewonnen.

Engelse Wikipedia bereikt het miljoen

Op de Engelstalige versie van Wikipedia is gisteravond het 1.000.000e artikel gepubliceerd. Het stuk ging over het Jordanhill treinstation in Schotland.

Wikipedia is een vrije, meertalige online encyclopedie die meerdere prijzen heeft gewonnen. Ook heeft het project bekroningen gekregen voor de gedetailleerde beschrijving van huidige gebeurtenissen, populaire cultuur en wetenschappelijke onderwerpen, de bruikbaarheid en de internationale gemeenschap van medewerkers. Wikipedia heeft tientallen miljoenen bezoekers per dag.

Naast artikelen biedt de Engelse Wikipedia vele grafische tijdlijnen en onderwerpspecifieke portalen aan. De opslagplaats voor media omvat veertigduizend afbeeldingen en honderden volledige composities, video's en animaties.

BBC News heeft Wikipedia omschreven als één van de meest betrouwbare
nuttige bronnen van informatie, online of offline. Wikipedia is het allereerste en bekendste project van de Wikimedia Foundation. Een aantal zusterprojecten, zoals een woordenboek, een bibliotheek van tekstboeken, een compendium van beroemde citaten, een nieuwsbron, en een mediaopslagplaats zijn sindsdien ook opgericht. Al deze projecten draaien op het open-source MediaWiki platform. Er is - uiteraard - ook een Nederlandstalige Wikipedia.

P.S. Het miljoenste artikel kunt u hier lezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten