© CIDimport

Er is er één jarig, hoera, hoera...

Geplaatst: 25 april 2006 - 06:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:11

Redactie ID.nl

Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat de eerste Nederlandse internet-domeinnaam werd geregistreerd. Hiermee schreef Nederland wereldgeschiedenis: het was namelijk het eerste geregistreerde landendomein ter wereld. Tijd voor een feestje! Nederland loopt internationaal gezien voorop waar het gaat om internettoepassingen.

Er is er één jarig, hoera, hoera...

Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat de eerste Nederlandse internet-domeinnaam werd geregistreerd. Hiermee schreef Nederland wereldgeschiedenis: het was namelijk het eerste geregistreerde landendomein ter wereld. Tijd voor een feestje! Nederland loopt internationaal gezien voorop waar het gaat om internettoepassingen. Zo heeft Nederland bijvoorbeeld het hoogste aantal domeinnamen per 100 inwoners, namelijk 12. De markt is in de loop van de jaren steeds professioneler geworden. Dit geldt ook voor alle zaken die verband houden met .nl. Van uitgifte en registratie, wereldwijd, tot juridische aspecten en debatten over toekomstig beleid met betrekking tot .nl-domeinnamen.

In het kader van het twintigjarig jubileum heeft SIDN een speciale website geopend. Naast informatie over de ontstaansgeschiedenis en andere wetenswaardigheden over het .nl-domein kunnen bezoekers hier zelf vertellen wat twintig jaar .nl hen heeft gebracht: die geweldige nieuwe baan, je prachtige huis, misschien wel een bloeiend bedrijf of zelfs je relatie. Steeds meer Nederlanders hebben rechtstreeks van alles te danken aan ‘punt nl’. Daarnaast is SIDN een kortingsactie gestart. Wie op 25 april 2006 twintig jaar wordt, krijgt twintig euro korting bij registratie van een .nl-domeinnaam. In de praktijk betekent dit in de meeste gevallen dat het domein niets kost, net als twintig jaar geleden. De actie geldt voor de eerste vijfhonderd mensen die zich aanmelden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten