Essent wil 100 Mbps-test uitbreiden

© CIDimport

Essent wil 100 Mbps-test uitbreiden

Geplaatst: 28 maart 2006 - 09:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:15

Redactie ID.nl

Essent Kabelcom zint op uitbreiding van de proef met een breedband-verbinding van 100 megabit bij twintig-duizend huishoudens. Dit gebeurt in navolging van de succesvolle pilot in Boxmeer waar tienduizend huishoudens op het snelle netwerk werden aangesloten.Bij Ethernet to the Home (EttH) is de verbinding symmetrisch, zowel de up- als de downloadsnelheid zijn 100 Mbps.

Essent wil 100 Mbps-test uitbreiden

Essent Kabelcom zint op uitbreiding van de proef met een breedband-verbinding van 100 megabit bij twintig-duizend huishoudens. Dit gebeurt in navolging van de succesvolle pilot in Boxmeer waar tienduizend huishoudens op het snelle netwerk werden aangesloten.

Bij Ethernet to the Home (EttH) is de verbinding symmetrisch, zowel de up- als de downloadsnelheid zijn 100 Mbps. Deze internettechniek werk zonder kabel- of adsl modem. De computer wordt direct in de ethernetaansluiting van de wandcontactdoos gestoken.

In 2003 startte Essent de proef met EttH in Boxmeer. Het succes maakt nu verder onderzoek naar de introductie van 100 Mbps elders in Nederland mogelijk. Het is nog onbekend waar de nieuwe proef zal plaatsvinden.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten