EU zet vraagtekens bij overname van McAfee door Intel 2013-11-04T16:41:44

Handige sites in barre tijden

Amerikaanse leger overweegt smartphone voor soldaten

EU zet vraagtekens bij overname van McAfee door Intel

EU zet vraagtekens bij overname van McAfee door Intel

De overname van McAfee door chipgigant Intel is niet onopgemerkt gebleven.

De overname van McAfee door chipgigant Intel is niet onopgemerkt gebleven. De Europese Unie (EU) is bang dat de overname concurrentievervalsing in de hand werkt.

Intel is al eerder beboet voor concurrentievervalsing in een antitrust-zaak en moest daarvoor een boete van $1,45 miljard. Volgens de Wall Street Journal delen onderzoekers van de Europese Unie een vragenlijst uit over de overname. Naar verluid worden de concurrerende bedrijven van McAfee om hun mening gevraagd.
Met de overname is een bedrag van $7,68 miljard gemoeid. De EU is bang dat door de overname McAfee toegang krijgt tot specifieke informatie over Intel-hardware, waar de concurrentie geen toegang toe heeft. Daardoor zal de McAfee-software beter werken op Intel-hardware dan de software van de concurrentie.

[Via Fudzilla]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord