Evernote past controversiële privacyvoorwaarden toch niet aan 2016-12-27T13:32:53

Cyanogen stopt met CyanogenOS voor telefoons

Pikachu helpt bij juiste computerhouding

Evernote past controversiële privacyvoorwaarden toch niet aan

Evernote past controversiële privacyvoorwaarden toch niet aan

Evernote gaat zijn privacyvoorwaarden toch niet aanpassen. Vorige week ontstond veel commotie over veranderingen in het privacybeleid van de cloud-aantekeningendienst, maar Evernote zegt daar nu op terug te komen.

Dat laat het bedrijf weten in een blogpost. Het bedrijf zegt daarin 'de privacy van gebruikers wel degelijk serieus te nemen.'

Notities bekijken

Evernote kwam eerder deze maand flink onder vuur te liggen door een controversiële wijziging van het privacybeleid. Het bedrijf wil notities van gebruikers slimmer kunnen ordenen, en gaat daarvoor meer gebruik maken van machine learning. Het grote probleem was echter dat de nieuwe privacyvoorwaarden een extra clausule hadden waarin stond dat medewerkers 'in sommige gevallen' handmatig naar notities konden kijken.'

Niet genoeg aan machine learning

Dat was volgens Evernote nodig om het systeem slimmer te kunnen maken, omdat medewerkers dan konden kijken wat er wel of niet goed ging met het systeem. Dat stuitte veel gebruikers tegen de borst, want mee-lezende medewerkers in je persoonlijke berichten ging voor veel mensen te ver.

Nu komt het bedrijf terug op die beslissing. Het bedrijf heeft een lange blogpost geschreven waarin het diep door het stof gaat en zegt veel te geven om de privacy van gebruikers. Het bedrijf biedt zijn excuses aan over de ophef.

Opt-in

De voorwaarden veranderen nog steeds, waardoor machine learning wel blijft gebeuren. Dat medewerkers echter mee kunnen kijken, wordt een opt-in-functie waar gebruikers expliciet vooraf toestemming voor kunnen geven. Evernote zegt dat het hoopt dat een aantal gebruikers dat toch doet, om de diensten van Evernote te verbeteren.

De nieuwe privacyvoorwaarden gaan 23 januari in.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord