Explosieve toename Facebook Messenger-installaties

© CIDimport

Explosieve toename Facebook Messenger-installaties

Geplaatst: 27 oktober 2014 - 10:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:19

Redactie ID.nl

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat er een 'explosieve' stijging is geweest in het aantal Nederlandse Facebook Messenger-installaties. In juli stond de app op 2,3 miljoen smartphones geïnstalleerd en in september al op 3,7 miljoen.

Sinds augustus is chatten niet meer mogelijk in de standaard Facebook-app. Wil je mobiel met Facebook-vrienden blijven praten, dan moet je Facebook Messenger installeren. De toename in installaties is dan ook niet erg verwonderlijk.

WhatsApp is nog altijd veel populairder dan Facebook Messenger, met 8,7 miljoen installaties in totaal. 90 procent van de Nederlandse vrouwen heeft de berichtendienst op de telefoon staan, tegenover 80 procent van de mannen. Twee op de vijf vrouwen heeft Facebook Messenger, tegenover een op de drie mannen.

Televisie

Naast chatapps is ook in kaart gebracht hoe de televisie-apps het doen onder de tweeduizend Nederlandse deelnemers. Deze worden volgens de onderzoeksresultaten telkens populairder. Inmiddels heeft een derde van de smartphonebezitters een dergelijke app als de HBO Go-app, Horizon Go-app of de NPO-app geïnstalleerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten