Facebook betrokken bij scheidingen 2013-11-04T17:05:52

Nieuwe netbooks van Dell

Redactie Computer Idee wenst u fijne kerstdagen

Facebook betrokken bij scheidingen

Facebook betrokken bij scheidingen

Bij eenvijfde van alle scheidingen in Engeland is Facebook betrokken. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse site Divorce-Online. De website kwam tot deze conclusie na het doorlichten van zijn database waarin de aanvragen tot scheiding zijn opgeslagen. In 989 van de 5000 onderzochte verzoeken kwam het woord Facebook voor.

Bij eenvijfde van alle scheidingen in Engeland is Facebook betrokken. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse site Divorce-Online. De website kwam tot deze conclusie

na het doorlichten van zijn database waarin de aanvragen tot scheiding zijn opgeslagen. In 989 van de 5000 onderzochte verzoeken kwam het woord Facebook voor. En als de naam van deze sociale netwerksite belangrijk genoeg is om in een aanvraag tot echtscheiding te worden opgenomen, kan het niet anders dan dat Facebook in de aanloop naar de scheiding een belangrijke rol heeft gespeeld, zo meent Divorce-Online. Directeur Mark Keenan: “Van mijn medewerkers had ik gehoord dat nogal wat mensen zeggen dat ze het nodige over hun partner te weten zijn gekomen via Facebook, vandaar dat ik dit onderzoek heb laten doen. We waren eerlijk gezegd nogal verbaasd dat het om maar liefst 20 procent ging. In de meeste gevallen ging het overigens om seksueel getinte chats, waar de partner bezwaar tegen maakte …”
Zijn wij benieuwd over deze cijfers ook voor Nederland zouden opgaan. Maar dan in het geval van Hyves, dat in ons land veel meer leden heeft dan Facebook. 

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord