Facebook Chat nu ook in Nederland in Hotmail

© CIDimport

Facebook Chat nu ook in Nederland in Hotmail

Geplaatst: 22 februari 2011 - 09:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:51

Redactie ID.nl

Facebook Chat zat al sinds september 2010 in Hotmail in een zestal landen, maar nog steeds niet in Nederland.

Facebook Chat zat al sinds september 2010 in Hotmail in een zestal landen, maar nog steeds niet in Nederland. Microsoft kondigde gisteren aan dat Facebook Chat nu ook wereldwijd te gebruiken is in Hotmail. Dat betekent dat Gmail er een geduchte concurrent bij heeft.

Gmail had al heel lang GTalk geïntegreerd in Gmail, waarmee het makkelijk werd om vanuit één locatie met je contactpersonen te communiceren zonder daar een e-mail aan te versturen. De Facebook Chat functie was al enkele weken beschikbaar via Live Messenger. Nu kan dat ook in Hotmail en daarmee is in één klap het voordeel van Gmail weggevaagd. In Hotmail kun je nu én met je Messenger-contactpersonen chatten én met je Facebook-vrienden.

Volgens Microsoft zitten drie van de vier Hotmail-gebruikers al op Facebook, dus het was een kleine moeite om het gemak voor al die gebruikers nog groter te maken. Sinds de introductie vorig jaar in de zes landen die als eerste mochten waren er al snel zo'n 18 miljoen gebruikers die hun account koppelden aan Facebook. Dat aantal zal dus nu snel gaan oplopen.

Je Facebook account koppelen met Windows Live kan hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten