Facebook dating-profiel aanmaken: Zo ziet het er uit

© CIDimport

Facebook dating-profiel aanmaken: Zo ziet het er uit

Geplaatst: 6 augustus 2018 - 06:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:32

Redactie ID.nl

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat mensen elkaar via een datingsite of app leren kennen. De populariteit van Tinder heeft daar bijvoorbeeld veel aan bijgedragen. Ook Facebook wil singles nu aan elkaar koppelen, en dat ziet er zo uit.

Facebook kondigde de dating-functie in mei aan. Nu heeft de site Techcrunch de eerste beelden in handen van het aanmaken van een dating-profiel. Eerst krijg je de boodschap te zien dat je Facebook-vrienden dit profiel niet kunnen zien. 'Vrienden van vrienden' wel, omdat Facebook je het liefste koppelt aan iemand uit je directe omgeving. Maar ook dit is uit te schakelen.

De app vraagt je daarna naar je gender en waar je op valt - man of vrouw, maar ook transeksueel en transgender zijn opties. Daarna geef je nog even aan waar je woont. Vervolgens lees je nog even de informatie na die je op het punt staat openbaar te maken, waaronder ook je naam en een korte introductietekst valt. Dan is het tijd om je datingprofiel daadwerkelijk te activeren.

Facebook dating-profiel aanmaken: Zo ziet het er uit-15788129

© CIDimport

Alleen 18+

Eerder bleek al dat je potentiële partners kunt vinden op basis van gedeelde interesses of foto's die je aanspreken. Volgens Facebook zitten er meer dan 200 miljoen singles op het sociale netwerk. Wellicht niet allemaal op zoek naar een match, maar toch. In eerste instantie komt de functie alleen uit in de Verenigde Staten, enkel voor leden die ouder zijn dan 18 jaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten