Facebook denkt na over dislike-knop 2014-12-12T10:04:37

ActiWait is Pong spelen met verkeerslichten

Minder computers en meer tablet in Nederlandse huishoudens

Facebook denkt na over dislike-knop

Maar reken er niet op

Facebook denkt na over dislike-knop

Facebook denkt na over het implementeren van een dislike-knop maar wil de positieve energie van het sociale netwerk wel blijven behouden. Dat vertelt Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in een vraaggesprek.

Zuckerberg geeft daarbij toe dat de like-knop (vind-ik-leuk in het Nederlands) niet voor iedere situatie gepast is, bijvoorbeeld bij posts waarin iemand aangeeft ziek te zien. Of erger, in het geval van een overlijdensbericht.

Meer emoties

Toch geeft Mark ook aan dat hij geen specifieke knop wil waarmee mensen kunnen aangeven dat ze iets níet leuk vinden, een functie waar veel Facebook-gebruikers juist al jarenlang om vragen. "Dat zou niet goed zijn voor de community," aldus Zuckerberg

In plaats daarvan wordt er binnen Facebook gezocht naar nieuwe manieren waarop gebruikers hun emoties kunnen uitdrukken, zoals 'verbazing.' 

Tijdsverspilling

Overigens ging het brein achter Facebook ook nog even in op het stereotype beeld van zijn sociale netwerk. Dat zou immers vooral tijdsverspilling zijn. Ga eens aan het werk, ofzo! Maar daar is Zuckerberg het niet mee eens.

"Ik geloof er niet in dat je helemaal klaar moet zijn met je werk voordat je tijd gaat spenderen aan vrienden en familie. Die zijn juist het belangrijkste in mijn leven," verklaart hij.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord