Facebook: Dit is de VR-bril van de toekomst

© CIDimport

Facebook: Dit is de VR-bril van de toekomst

Geplaatst: 13 april 2016 - 06:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:10

Redactie ID.nl

De eerste generatie VR-brillen bestaat uit behoorlijk logge apparaten. Als het aan Facebook ligt, komt daar in de toekomst verandering in. Het sociale netwerk toont daarvoor een nieuw concept.

Facebook-baas Mark Zuckerberg presenteerde het idee tijdens de jaarlijkse F8-conferentie. Volgens Zuckerberg ziet een virtual reality-headset er in de toekomst simpelweg uit als een gewone bril.

Het voorbeeld van Facebook heeft wel wat weg van Google Glass, als ook Microsofts Hololens. De bril moet ook augmented reality ondersteunen, waarbij een digitale informatielaag over de echte wereld wordt heengelegd.

VR-video's

Facebook verwacht dat het sociale netwerk over enkele jaren voor een groot deel uit video's bestaat. Ook virtual reality-video's. En om filmmakers daarbij te stimuleren, komt het bedrijf met een speciale camera

Die camera wordt niet door Facebook zelf gemaakt, maar mogen bedrijven zelf in elkaar knutselen. De kosten daarvan bedragen rond de 30.000 dollar, dus Facebook richt zich hiermee vooralsnog op professionals.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten