Facebook gaat informatie uitwisselen met WhatsApp

© CIDimport

Facebook gaat informatie uitwisselen met WhatsApp

Geplaatst: 14 november 2014 - 13:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:08

Redactie ID.nl

Toen Facebook in februari WhatsApp overnam, bezwoer het bedrijf geen gegevens uit te wisselen. Helaas hebben we het hier wel over Facebook, en dat heeft nu aangegeven toch gegevens van gebruikers te gaan delen met WhatsApp. Voorlopig gebeurt dat niet de andere kant op, en worden je privé-gesprekken op WhatsApp nog niet aan Facebook gegeven.

Die nieuwe voorwaarden laat Facebook zien in zijn versimpelde privacybeleid. Daarin staat te lezen dat "gegevens gedeeld worden met bedrijven die onderdeel zijn van Facebook.

Voorbeelden van zulke bedrijven zijn WhatsApp en Instagram, op dit moment 2 van de grootste en populairste apps ter wereld. Ook Oculus, de maker van virtual reality-bril Rift, is onderdeel van Facebook.

Toegang tot Instagram

Volgens Facebook kan de uitwisseling van gegevens worden gebruikt worden "wanneer je de toegang tot je Instagram-account kwijt bent". Zo kun je je Facebook-account gebruiken om weer in te loggen. Maar Facebook zegt ook dat het bedrijf informatie deelt "om fraude op te sporen", al is het niet erg duidelijk wat dat precies betekent.

Niet andersom

De nieuwe voorwaarden zeggen overigens niet dat je persoonlijke gegevens ook andersom mogen worden uitgewisseld. Facebook krijgt dus nog steeds geen toegang tot wat je op WhatsApp verstuurt. WhatsApp heeft altijd volgehouden dat Facebook nooit toegang zou krijgen tot die data.

Begrijpelijk

Facebook presenteerde het nieuwe privacybeleid gisteren. Naast het uitwisselen van informatie heeft Facebook ook veranderd hoe het locatiegegevens verzamelt. Facebook heeft geprobeerd de informatie makkelijker toegankelijk te maken, door het in begrijpelijke taal op te stellen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten