Facebook gaat je helpen dronken foto’s niet te plaatsen 2014-12-12T16:51:51

Voor eeuwig naar YouTube kijken met Autoplay-functie

'WhatsApp straks op pc te gebruiken'

Facebook gaat je helpen dronken foto’s niet te plaatsen

Facebook gaat je helpen dronken foto’s niet te plaatsen

Een nieuwe ‘digitale assistent’ gaat gebruikers van Facebook assisteren bij het plaatsen van beschonken foto’s. Met software voor gezichtsherkenning wil Facebook een onderscheid tussen je nuchtere en dronken toestand kunnen maken. Het sociale netwerk gaat je dus helpen met het beantwoorden van de brandende vraag: is dit morgenochtend nog steeds zo grappig?

Dit heeft Yann LeCun gezegd in gesprek met Wired. Met de assistent worden gebruikers geconfronteerd met zichzelf in beschonken toestand. Vragen als: “Wil ik dat mijn moeder en baas dit zien?” worden gebruikt om gebruikers tegen te houden gênante foto’s op Facebook te zetten.

Serieus

Hoewel de technologie en toevoeging van een digitale assistent lacherig onthaalt kan worden, zijn ze bij Facebook heel serieus over de ontwikkelingen op dit vlak. Yann LeCun geeft leiding aan de AI-afdeling van Facebook en kijkt erop toe dat er een grondwerk wordt gelegd voor de assistent.

Facebook is bekend met het gebruiken van herkenningssoftware. Zo bouwde het sociale netwerk ook al een technologie die gezichten herkent en deze koppelt aan gebruikers. Hiermee is het makkelijker geworden om vrienden en bekenden in foto’s te taggen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord