Facebook gaat microfoon gebruiken om gesprekken op te nemen 2014-05-23T09:11:34

Computer Idee Nachtwacht – Pioneer BCS-HF818

Samsung komt óók met Virtual Reality-headset

Facebook gaat microfoon gebruiken om gesprekken op te nemen

Facebook gaat microfoon gebruiken om gesprekken op te nemen

Facebook is van plan om smartphone-microfoons te gebruiken om mee te luisteren met gebruikers. Dat maakte Facebook gisteren zelf bekend. Het bedrijf wil via de microfoon meeluisteren met wat er op de achtergrond gebeurd, bijvoorbeeld om spelende muziek of een tv-show te identificeren. De functie moet in de volgende update voor de app worden geïmplementeerd.

Zodra een liedje of een show is geïdentificeerd, krijgt de gebruiker de keus dat te delen met zijn vrienden.

Niet opslaan

Voorlopig zegt Facebook dat het de microfoondata niet zal opslaan op de servers, maar het bedrijf meldt ook dat het dat in de toekomst wel van plan is. Sowieso zal niet alle data worden opgeslagen, maar dat gebeurt wel als er een match is en Facebook met zekerheid een nummer weet te identificeren. Die data wordt volgens Facebook wel anoniem opgeslagen.

Persoonlijke gesprekken afluisteren

Het zou nu nog alleen maar moeten gaan om het geluid van multimedia, dus films of muziek. Het is in de toekomst echter wel mogelijk dat het bedrijf persoonlijke gesprekken gaat opvangen en verwerken. Dat kan voor nare verrassingen zorgen, als je bijvoorbeeld via de app met je familie praat over je medicatie of andere gevoelige zaken.

Discussie

De nieuwe functie zal ongetwijfeld zorgen voor een flinke discussie over de privacy van gebruikers. Facebook ligt daarvoor al vaker onder vuur, zeker nu smartphonefabrikanten en app-bouwers steeds nieuwere manieren krijgen om hun gebruikers te volgen. Wat denken jullie? Ga jij hierna stoppen met Facebook?

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord