Facebook gaat nóg meer advertenties serveren 2014-08-21T10:47:30

Google krijgt dagelijks miljoen Pirate Bay-meldingen

Nieuwe notificaties maken Skype interessant WhatsApp-alternatief

Facebook gaat nóg meer advertenties serveren

Regels voor adverteerders worden versoepeld

Facebook gaat nóg meer advertenties serveren

Alsof Facebook nog geen paradijs was voor adverteerders, gaat het sociale netwerk binnenkort nóg meer advertenties serveren aan gebruikers. Facebook heeft nieuwe regels opgesteld voor adverteerders, waardoor het maximaal aantal advertenties dat mag worden getoond, flink wordt opgeschroefd.

Momenteel mogen adverteerders nog maar maximaal één keer per dag een advertentie in de tijdlijn van gebruikers plaatsen, maar dat gaat omhoog naar twee keer per dag.

Verdubbeling

Ook advertenties van pagina's die de gebruiker niet volgt mogen dubbel zo vaak worden getoond - nu twee keer in plaats van één. Pagina's die gebruikers juist al wél volgen, mogen het helemaal bont maken. Die mogen straks vier keer per dag worden vertoond, waar dat nu nog maar twee keer is.

Overigens bezweert Facebook dat de versoepelde regels niet gaan leiden tot méér advertenties. "Gebruikers krijgen alleen vaker dezelfde advertentie te zien."

"Betere interactie met publiek"

Facebook zou de regels hebben aangepast om adverteerders tegemoet te komen. Zo schrijft het bedrijf aan adverteerders: "We weten dat bedrijven graag relevante content aan gebruikers willen aanbieden, maar dat werd altijd beperkt door het maximale advertenties. Met deze veranderingen veranderen we de manier waarop bedrijven met hun publiek kunnen omgaan.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord