Facebook gaat strijd aan met neppe recensies

© CIDimport

Facebook gaat strijd aan met neppe recensies

Geplaatst: 22 juni 2022 - 05:09

Aangepast: 20 september 2022 - 08:01

Wesley Akkerman

Facebook pakt de reviews aan die gebruikers kunnen achterlaten op profielen van bedrijven, zodat ze geen neppe recensies meer plaatsen.

Facebook gaat strijd aan met neppe recensies

Het socialmediabedrijf updatet hiervoor zijn Community Feedback-beleid, zo laat het bedrijf weten. De mediagigant gebruikte de nieuwe regels al, maar nu staan die ook zwart op wit.

De nieuwe richtlijnen moeten ervoor zorgen dat mensen geen neppe, negatieve reviews meer kunnen achterlaten in een poging een terugbetaling te forceren. Ook mogen ze niet meer zeuren over gratis goederen.

Nieuwe regels voor recensies op Facebook

Dat niet alleen, ook moeten de nieuwe regels voorkomen dat mensen gestimuleerd een positieve recensie achterlaten. Dergelijke reviews zijn vaak overdreven positief en een beetje vaag.

Daarnaast haalt Facebook recensies weg die niets met een business te maken hebben of wanneer ze ongepaste content bevatten. Ook spamreviews moeten door dit nieuwe beleid verleden tijd zijn.

Wanneer een gebruiker of bedrijf de nieuwe regels overtreedt, dan worden de recensies verwijderd. Bedrijven kunnen extra straf krijgen en dan soms geen producttags en -lijsten meer gebruiken.

Facebook gaat nog een stapje verder wanneer bedrijven het te bont maken. Dan verliezen ze toegang tot allerlei Meta-functies en -producten; en ze kunnen zelfs hun profiel kwijtraken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten