Facebook geeft livestreams prominente plaats in app

© CIDimport

Facebook geeft livestreams prominente plaats in app

Geplaatst: 7 april 2016 - 06:14

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:12

Redactie ID.nl

Live uitzendingen worden de komende tijd een belangrijk onderdeel van Facebook. De optie om een livestream te starten wordt de komende weken uitgerold naar de Facebook-app.

Een uitzending starten doe je simpelweg door op de nieuwe uitzendknop te drukken, die een plekje krijgt naast de opties om een geschreven bericht te plaatsen of een foto/video te uploaden.

Daarnaast introduceert Facebook op de desktopversie een kaart, waarop alle livestreams ter wereld te zien zijn. Je kunt bijvoorbeeld inzoomen op Nederland, om te kijken wie er hier zoal live te volgen zijn.

Facebook geeft livestreams prominente plaats in app-16024494

© CIDimport

Vrienden uitnodigen

Streamers kunnen binnenkort o.a. ook videofilters toevoegen en Facebook-vrienden uitnodigen zodra ze hun uitzending starten. Video's kunnen opgeslagen worden voor later, zodat ze terug te kijken zijn.

Of het echt aan gaat slaan? Persbureau Reuters ontdekte in elk geval dat Facebook sommige bedrijven betaalt om de functie te gebruiken, om het op die manier meer onder de aandacht te brengen. Ook beroemdheden mochten er al mee aan de slag.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten