Facebook introduceert anonieme forum-app Rooms

© CIDimport

Facebook introduceert anonieme forum-app Rooms

Geplaatst: 24 oktober 2014 - 05:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:20

Redactie ID.nl

Facebook komt met een nieuwe mobiele app, waarmee je anoniem kunt chatten met meerdere vrienden. De app heet 'Rooms', en je hebt er geen account voor nodig.

Rooms is geen chat-app zoals WhatsApp of Messenger, maar een app waarbij je chatrooms kunt aanmaken. Daar kun je een thema aan hangen, zodat mensen met dezelfde interesses zich kunnen aanmelden. De chat-rooms zijn ook voor privépersonen te gebruiken.

Forum

Rooms heeft daarmee wel wat weg van een forum, waarbij berichten ook 'sticky' kunnen worden gemaakt en waarbij Facebook-moderators de chatrooms schoonhouden van ongepaste commentaren en spam.

Als je een chatroom aanmaakt, kun je die delen met vrienden via een QR-code (echt waar), of je slaat de chatroom op op je telefoon.

Anoniem

Opvallend is dat Rooms helemaal anoniem kan worden gebruikt. Gebruikers kunnen onder een pseudoniem reageren, terwijl de Facebook-website er juist bekend (berucht) om staat dat je alleen je eigen naam mag gebruiken.

Engelse iOS

Voorlopig is Rooms alleen te gebruiken in Engeland en Amerika, en alleen op iOS, maar we kunnen waarschijnlijk snel ook een Android-versie verwachten die voor iedereen te downloaden is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten