Facebook komt met zelfmoord-meldknop 2016-06-15T12:47:46

Nest-thermostaat toont voortaan ook weerbericht

Review: Asus MB169C+

Facebook komt met zelfmoord-meldknop

Facebook komt met zelfmoord-meldknop

Mocht je op Facebook vrienden hebben die suïcidaal gedrag vertonen, dan kun je daar binnenkort melding van maken bij het sociale netwerk. Dat schiet vervolgens te hulp.

De zelfdmoord-meldknop is al langer actief in de Verenigde Staten, maar wordt nu wereldwijd uitgerold. Op moment van schrijven is de functie echter nog niet uit in Nederland.

Zodra je berichten tegenkomt van iemand met zelfmoordneigingen, kun je deze bij Facebook rapporteren. Een speciaal team dat 24 uur per dag klaar staat, kijkt er dan naar.

Hulp

Vervolgens kan Facebook ervoor kiezen om de persoon in kwestie te benaderen met opties zoals het bellen van hulpdiensten, of het in contact brengen met vrienden of specialisten.

De functie zit straks verstopt onder het pijltje aan de rechterkant van Facebookberichten, bij de knop 'bericht rapporteren'.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord