Facebook krijgt wellicht ‘vind ik zielig’-knop 2013-12-10T21:12:55

Nieuwe regels voor online sluikreclame

Eerste Ubuntu-smartphone verschijnt in 2014

Facebook krijgt wellicht ‘vind ik zielig’-knop

Facebook krijgt wellicht ‘vind ik zielig’-knop

Het sociale netwerk Facebook moet een knop krijgen waarmee gebruikers hun medeleven kunnen uiten. Een ontwikkelaar van Facebook laat weten dat er naast de reeds bestaande ‘like’-knop ook een zogenaamde ‘sympathize’-knop moet komen.

Volgens The Huffington Post moet de nieuwe ‘vind ik zielig’-knop een einde maken aan het ‘leuk vinden’ van berichten op Facebook die eigenlijk helemaal niet leuk zijn. Volgens ontwikkelaar Dan Muriello is de ‘symphatize’-knop dé oplossing voor dit probleem. Volgens Muriello moet de standaard ‘vind ik leuk’-knop automatisch veranderen in de ‘zielig’-knop, zodra Facebookers in hun bericht aangeven zich ongelukkig of droevig te voelen. 

Rampen of griep

Muriello laat weten dat ook hij regelmatig berichten op Facebook krijgt die niet fijn zijn om te lezen. Van rampen tot vrienden die ziek in bed liggen. Het intoetsen van de zoveelste ‘veel beterschap‘ of ‘wat erg!’ is een verspilling van de tijd, maar die ‘vind ik leuk’-knop is ook niet heel vanzelfsprekend om je betrokkenheid mee aan te tonen. Hierbij kan de ‘vind ik zielig’-knop dus het verschil maken. 

'Komst niet helemaal zeker'

Volgens de Facebook-ontwikkelaar staat de functie al klaar om geïmplementeerd te worden, maar wacht Facebook tot het juiste moment daar is. Het kan ook zijn dat de functie helemaal niet verschijnt; zo is een ‘vind ik niet leuk’-knop nog steeds één van de meest gevraagde toevoegingen, maar Facebook weigert de implementatie hiervan al jaren. Volgens Muriello kan het nog zo goed zijn dat de ‘sympathize’-functie voorlopig alsnog uitblijft.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord