Facebook lanceert ludieke video-handleidingen

© CIDimport

Facebook lanceert ludieke video-handleidingen

Geplaatst: 10 december 2014 - 15:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:51

Redactie ID.nl

Facebook wil zeker weten dat zijn gebruikers begrijpen welke functies het sociale netwerk allemaal te bieden heeft en lanceert dit keer een reeks ludieke video-handleidingen.

Vooralsnog beperken de onderwerpen zich tot het blokkeren (en onblokkeren) van andere Facebook-gebruikers en het delen van je posts met enkel je vrienden, in plaats van met de rest van de wereld. Daarnaast leer je wat je kan doen als je 'getagged' bent in foto's waarvan je dat liever niet hebt, en hoe pas je een post eigenlijk aan nadat je hem hebt geplaatst?

Inzichtelijk

Facebook is al langer bezig om functies inzichtelijk te maken voor een telkens bredere doelgroep. De Privacy Basics-gids is daarvan een voorbeeld. Door in een soort PowerPoint-presentatie handelingen te verrichten als het wijzigen van de advertentie-instellingen, leer je op een speelse hoe manier alles werkt. Zonder dat je daarvoor in je eigen profiel zit te rommelen.

Het gegevensbeleid is destijds tevens al herschreven naar 'gewonemensentaal,' zodat de belangrijkste feiten over je privacy niet langer alleen verstopt zitten achter moeilijke gebruikersvoorwaarden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten