Facebook mogelijk in 2012 naar beurs 2013-11-04T16:19:05

Kinect 2 kan liplezen

Gephotoshopt of niet?

Facebook mogelijk in 2012 naar beurs

Facebook mogelijk in 2012 naar beurs

Volgens de Wall Street Journal gaat Facebook tussen april en juni 2012 naar de beurs. 

Verwacht wordt dat de beursgang 10 miljard zal opbrengen waardoor de totale waarde van het bedrijf op 100 miljard komt, meer dan HP en dat terwijl het onbekend is hoeveel winst Facebook maakt. Facebook publiceert namelijk geen winstcijfers. Analisten schatten dat het sociale netwerk een nettowinst van 1 miljard dollar per jaar maakt.

Facebook werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg en heeft naar eigen zeggen 800 miljoen gebruikers waarvan er 500 miljoen elke dag de site bezoeken. Facebook heeft nu al bijna meerdere aandeelhouders en verwacht wordt dat dit eind dit jaar meer dan 500 zullen zijn. In dat geval is Facebook bij wet verplicht om inzage te geven in hun financiele cijfers. Het moet dit dan in april van volgend jaar doen. Aangezien ze toch publiek moeten gaan met hun cijfers en daardoor de concurrentie inzage geven in het rijlen en zeilen van het bedrijf, kunnen ze er net zo goed de vruchten van plukken door de beurs op te gaan. 


Wisselvallig beursklimaat

Een tijdje terug ging aanbiedingen website Groupon, het snelstgroeiende bedrijf in de geschiedenis, naar de beurs. Hoewel het een succesvolle beursgang was ($805 miljoen), is het aandeel inmiddels met 42% gezakt.Ook Linkedin is sinds mei van dit jaar gezakt met 36% maar zit nog steeds 33% boven de uitgiftewaarde van de aandelen tijdens de beursgang.

[Via: The Wall Street Journal]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord