Facebook niet voor de rechter om gebruik foto's minderjarigen 2014-03-27T13:47:01

Malafide Android-apps gevonden die Bitcoins 'mijnen'

Rechters mogen websites blijven blokkeren

Facebook niet voor de rechter om gebruik foto's minderjarigen

Facebook niet voor de rechter om gebruik foto's minderjarigen

Facebook hoeft niet voor de rechter te verschijnen voor het plaatsen van advertenties met foto's van minderjarigen. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. In een zogeheten 'class-action'-rechtszaak wilde een advocaat het sociale netwerk voor de rechter slepen vanwege het gebruik van de foto's.

Het gaat om advertenties die getoond worden als een gebruiker een pagina leuk vindt. De vrienden van die gebruiker krijgen dan in hun tijdlijn een bericht waarin staat dat hun vriend de pagina liked. Daar staan dan foto's en de naam bij van die gebruiker, ook als die minderjarig is. En dat mag volgens de advocaat niet.

Automatisch akkoord

In 2011 spande hij daarom een rechtszaak aan tegen het sociale netwerk, namens iedere minderjarige gebruiker van Facebook. Een rechter in Californië heeft nu gemeld dat die rechtszaak niet doorgaat. Volgens hem geven gebruikers automatisch toestemming dat hun foto getoond mag worden als zij Facebook gebruiken. Zo staat dat namelijk in de algemene voorwaarden van de dienst, die de gebruiker accepteert als hij een account aanmaakt op de site.

Volgens Amerikaanse wetgeving kan een minderjarige geen contract afsluiten, vandaar dat de aanklagers op een andere uitspraak hoopten. Facebook zegt in ieder geval blij te zijn met het oordeel.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord