Facebook past beleid rond politieke advertenties niet aan 2020-01-13T14:35:46

PhotoFiltre: foto’s bewerken

Review: Blue Yeti X

Facebook past beleid rond politieke advertenties niet aan

Facebook past beleid rond politieke advertenties niet aan

Facebook is niet van plan zijn beleid rond de verspreiding van politieke advertenties aan te passen, ook al doen andere grote partijen als Google en Twitter dit wel. Nepnieuws kan daardoor heel gericht op het platform rond blijven gaan.

Twitter verbood onlangs politieke reclameboodschappen op het sociale netwerk in z'n geheel. Hetzelfde geldt voor Spotify. Google neemt maatregelen waardoor adverteerders voortaan beperkt zijn in het specificeren van hun doelgroep. Zo hoopt men de verspreiding van desinformatie tegen te gaan. Dit met het oog op de aankomende Amerikaanse verkiezingen.

Facebook volgt dit voorbeeld niet, zo maakt het bedrijf nu bekend. Wat daarbij een rol speelt, is dat men politici niet wil beperken bij het benaderen van potentiële kiezers. Ook zegt het sociale medium dat het eigenlijk niet de verantwoordelijkheid van Facebook zou moeten zijn, maar dat er voor dit soort zaken betere wet- en regelgeving moet komen die dan voor alle sites gelijk is.

Transparantie

Wel is Facebook van plan zijn database met advertenties 'transparanter' te maken, zodat nog duidelijk wordt welke reclame er op het sociale netwerk zoal rondgaat. Ook krijgen gebruikers meer opties om minder politieke advertenties op hun tijdlijn te zien. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord