Facebook-spraakassistent Aloha in het wild gespot 2018-08-27T10:10:03

Excel: filteren

Nieuwe look voor Chrome in september uit

Facebook-spraakassistent Aloha in het wild gespot

Facebook-spraakassistent Aloha in het wild gespot

Facebook lijkt nog steeds te werken aan een eigen spraakassistent. De eerste beelden daarvan zijn nu onlinge opgedoken. 'Aloha' wordt wellicht Facebooks antwoord op Alexa van Amazon en de Google Assistent.

Het enige wat Aloha nu nog doet, is spraak herkennen en dit omzetten in tekst. Deze spraakherkenning kan een eerste stap zijn richting verdere interactie, bijvoorbeeld het antwoord geven op vragen van Facebook-gebruikers.

In onderstaand filmpje zie je hoe dat er uit ziet.

Er gaan al langer geruchten dat Facebook werkt aan een digitale assistent. Deze zou geïmplementeerd worden in een slimme speaker, om de concurrentie aan te gaan met de Echo-speakers van Amazon, de Home-speakers van Google en de HomePod van Apple.

Privacy

Facebook zou zelfs op het punt gestaan hebben dit product aan te kondigen, maar vanwege het recente privacy-schandaal werd dat feestje afgeblazen. Zo'n speaker vraagt veel vertrouwen van gebruikers, dat het sociale netwerk flink heeft geschonden.

Mocht de speaker binnenkort toch het levenslicht zien, dan duurt het waarschijnlijk nog wel een poosje voor deze ook Nederland kan verstaan. De Google Assistent kan dat sinds kort wel. Lees er hier meer over.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord