Facebook stelt veranderen privacyvoorwaarden uit 2014-12-30T15:37:53

Hoe vraag je geld terug voor iPhone-apps?

Trending onderwerpen 2014 door Google op rij gezet

Facebook stelt veranderen privacyvoorwaarden uit

Nieuwe privacyregels nu pas 30 januari actief

Facebook stelt veranderen privacyvoorwaarden uit

Facebook heeft de invoerdatum van zijn nieuwe privacyvoorwaarden uitgesteld. Het sociale netwerk zou zijn privacybeleid per 1 januari wijzigen, maar dat is nu verlengd tot 30 januari.

Dat ontdekte de NOS. Dat zag dat de datum van de voorwaarden stilletjes is uitgesteld.

Weinig verandering

Er verandert feitelijk niet veel aan het nieuwe privacybeleid van Facebook, al gaan er hardnekkige geruchten dat dat wel zo is. Veel gebruikers denken dat Facebook vanaf 2015 je foto's mag verkopen aan adverteerders en dat er meer gegevens mogen worden doorgespeeld. In werkelijkheid kan Facebook dat al sinds 2013 doen. Bovendien valt dat mee, want die voorwaarden stellen alleen dat de site jouw posts op een prominentere plaats mag laten zien bij je vrienden.

Specifiekere advertenties

Wat wel verandert, is dat Facebook je nu advertenties mag laten zien op basis van welke apps en websites je bezoekt buiten Facebook. Het bedrijf verzamelde die informatie al wel, maar gebruikte dat niet voor specifieke advertenties. Als je bijvoorbeeld veel op de website van Centerparcs komt, kan Facebook je nu advertenties van Centerparcs zelf laten zien. Tot nu toe gebruikte het bedrijf die informatie alleen om je in een profiel te plaatsen: "Deze persoon is op zoek naar een weekendje weg".

Gebruikers die na 30 januari inloggen op Facebook, gaan automatisch akkoord met die nieuwe voorwaarden. De enige manier om je er tegen te verzetten is simpelweg je Facebook-profiel te verwijderen.

Boete van privacywaakhond

Het is niet duidelijk waarom de ingangsdatum is veranderd. Mogelijk heeft dat te maken met dreigementen van het College Bescherming Persoonsgegevens. Dat gaf eerder al aan dat Facebook de veranderingen in de voorwaarde duidelijker moest aangeven. Doet het bedrijf dat niet, dan kan het een boete verwachten. Het CBP kan dat doen, omdat Facebook een kantoor in Nederland heeft.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord