Facebook toont Amber Alerts voortaan in ieder nieuwsoverzicht 2015-06-19T14:32:09

Kijk de Amerikaanse Netflix met VyprVPN

Vriendelijke robot Pepper herkent emoties

Facebook toont Amber Alerts voortaan in ieder nieuwsoverzicht

Om het bereik te vergroten

Facebook toont Amber Alerts voortaan in ieder nieuwsoverzicht

Wanneer de Nederlandse politie vermoeden heeft dat het leven van een vermist kind in gevaar is, dan worden Amber Alerts voortaan naar iedere Facebook-gebruiker uitgezonden. De Alert duikt dan automatisch op in het nieuwsoverzicht.

Ambert Alert is al langer actief op Facebook. Tot op heden moesten Facebookgebruikers echter de pagina van Amber Alert zelf 'liken,' voordat ze op de hoogte gehouden konden worden. Dat hoeft nu niet meer.

Facebooks Security, Trust en Safety manager Emily Vacher zegt dat het bij Amber Alerts van belang is dat 'de correcte en relevante informatie de juiste mensen op het juiste moment bereikt.'

"Door deze informatie op het nieuwsoverzicht van onze gebruikers te laten zien, wordt het bereik van het bericht vergroot, zodat meer mensen een rol kunnen spelen in het veilig terug thuisbrengen van een kind,” aldus Vacher.

Primeur

Opvallend is daarbij dat Nederland het eerste land in Europa is waar dit initatief ook wordt opgezet. In de Verenigde Staten en Canada was dit al langer het geval. Er wordt circa vier keer per jaar een Amber Alert uitgestuurd in ons land.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord