Facebook toont straks hoeveel tijd je er aan spendeert

© CIDimport

Facebook toont straks hoeveel tijd je er aan spendeert

Geplaatst: 25 juni 2018 - 07:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:42

Redactie ID.nl

De Facebook-app toont binnenkort hoeveel tijd je precies op het sociale netwerk hebt gespendeerd. Als dat veel meer is dan je dacht, kun je maatregelen nemen.

Dat schrijft de site TechCrunch op basis van de Android-app, die in sommige gevallen deze optie al biedt. Facebook bevestigt dat in een later stadium iedereen er gebruik van kan maken. Wanneer precies, dat is nog niet duidelijk.

Het nieuwe menu laat een overzicht van de afgelopen week zien, met daarin per dag de hoeveelheid minuten die je op Facebook zat. Je kunt voor jezelf tevens een maximale tijd aangeven. Facebook stuurt je dan een melding zodat je tijdig de app kunt afsluiten.

Digitaal welzijn

Het sociale netwerk lijdt momenteel aan een imagocrisis. Men wil dan ook het scrollen door je Facebook-tijdlijn weer waardevol wordt. Dat doet het bedrijf bijvoorbeeld ook al door zijn algoritmes aan te scherpen, zodat berichten van vrienden voorrang krijgen op de rest.

Binnen de tech-industrie is er de afgelopen tijd sowieso meer aandacht voor een 'digitaal welzijn', en dat betekent over het algemeen vooral 'digi-minderen'. Zo toont Android P welke apps de meeste tijd opslokken en gaat 's avonds de niet-storen-modus automatisch aan. iOS 12 krijgt een soortgelijke functie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten