Facebook vatbaar voor exploit 2013-11-04T17:11:10

Nederlands elftal opgesteld in FIFA 10

Oortjes in, muziek aan

Facebook vatbaar voor exploit

Facebook vatbaar voor exploit

Een Roemeense hacker met de naam Unu heeft een veiligheidslek ontdekt in Facebook-applicaties. Het lek kan misbruikt worden om een trojan horse te verspreiden of om andere hackpogingen mogelijk te maken.

Een Roemeense hacker met de naam Unu heeft een veiligheidslek ontdekt in Facebook-applicaties. Het lek kan misbruikt worden om een trojan horse te verspreiden of om andere hackpogingen mogelijk te maken. Unu heeft Facebook van het lek op de hoogte gebracht.

Unu is een bekende hacker die al eerder lekken heeft opgespoord in de websites van banken, beveiligingsbedrijven en het Engelse parlement. Facebook is het recentste onderwerp van zijn onderzoek. De site heeft een veiligheidslek in de scripts die door Facebook-applicaties gebruikt worden. Unu heeft de fout onder meer aangetroffen in applicaties van Newscloud. Met screenshots en advies geeft hij aan wat de mogelijke gevolgen van het lek zijn: een hacker kan phpshells, redirects of trojan horses uploaden naar Facebook omdat de applicaties naar een schijfbare map op de server verwijzen.

Newscloud heeft inmiddels de betreffende applicaties offline gegooid, maar weigert vooralsnog commentaar te geven op de bevindingen van Unu. Unu zelf claimt niets tegen Newscloud te hebben en de applicaties alleen als voorbeeld te gebruiken.

The Register


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord