Facebook vraagt donaties voor ebolabestrijding

© CIDimport

Facebook vraagt donaties voor ebolabestrijding

Geplaatst: 6 november 2014 - 13:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:12

Redactie ID.nl

Facebook gaat zijn gebruikers vragen om geld te doneren aan ebolabestrijding. Het bedrijf zet daarvoor onder andere waarschuwing op de site, en via de Facebook-app kunnen gebruikers direct geld doneren aan organisaties die het epidemie bestrijden.

De 'Doneer'-knop wordt later deze week uitgerold voor gebruikers. Daarmee kunnen zij met een paar muisklikken geld doneren aan organisaties die de West-Afrikaanse crisis bestrijden, zoals het Rode Kruis. Daarvoor moeten gebruikers in ieder geval een creditcard hebben gekoppeld aan hun Facebook-account. Het is niet duidelijk of gebruikers nu of in de toekomst ook met iDeal kunnen betalen.

Voorlichting

Facebook werkt ook samen met organisaties zoals UNICEF om gebruikers meer voorlichting te geven over de ziekte. Dat gebeurt vooral bij gebruikers die in het risico-gebied wonen en hun Facebook bekijken; zij zien dan informatie over symptomen van de ziekte, en wat zij moeten doen als ze denken besmet te zijn.

Doneren

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg houdt zich erg bezig met het epidemie. Zo doneerde de multimiljardair zelf onlangs 25 miljoen dollar om aan gezondheidsorganisaties in het gebied.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten