Facebook-werknemers moeten wennen aan langzaam internet op '2G dinsdag'

© CIDimport

Facebook-werknemers moeten wennen aan langzaam internet op '2G dinsdag'

Geplaatst: 28 oktober 2015 - 09:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:25

Redactie ID.nl

Facebook heeft een ludieke manier verzonnen om zijn werknemers te laten ondervinden hoe vervelend langzaam internet is. Elke dinsdag wordt daar de verbinding dichtgeknepen. '2G dinsdag' is geboren.

De mensen die bij Facebook werken hoeven niet direct in paniek te schieten. Ze mogen zelf beslissen of ze er aan mee willen doen en het langzame internet duurt maar een uurtje. Daarna kunnen ze weer op volle snelheid aan het werk.

Facebook heeft '2G dinsdag' bedacht omdat het sociale netwerk (snel) internet wil brengen op plaatsen waar het nu nog niet is, zoals in India, Azië en Afrika. Daarom moeten de ontwikkelaars die daar aan meewerken, meemaken hoe bijvoorbeeld de apps van Facebook omgaan met trage verbindingen.

Gratis internet

Het sociale netwerk brengt internet naar derdewereldlanden met satellieten en drones. 15 miljoen mensen maken al gebruik van Facebooks gratis internet, ook wel 'Free Basics' genaamd.

Facebook kiest zelf uit welke sites daarmee te bezoeken zijn, het hele internet is er niet toegankelijk mee. Daar is ook kritiek op; lees daarom bij onze collega's van PCM: 'Facebook wil de derde wereld voorzien van internet - maar is dat wenselijk?'

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten