Facebook wil tijdelijke profielfoto's mogelijk maken 2015-09-14T09:09:37

Review: Kobo Glo HD

Monoshot wil ultieme smartphone-statief zijn

Facebook wil tijdelijke profielfoto's mogelijk maken

Facebook wil tijdelijke profielfoto's mogelijk maken

Facebook werkt aan een nieuwe functie waarbij je je profielfoto voor een bepaalde tijd kunt instellen. Dat is handig voor bijvoorbeeld tijdelijke acties, waarbij je je afbeelding voor bijvoorbeeld een goed doel kan veranderen.

Het sociale netwerk experimenteert daar op dit moment mee, bevestigt het tegenover Techcrunch.

Terug naar oorspronkelijke foto

Met de nieuwe functie is het mogelijk een bepaalde periode aan je profielfoto te hangen. Dat kan een dag, een week of een maand zijn. Na die tijd gaat je profielfoto terug naar je oorspronkelijke foto.

Speciale evenementen

De functie is handig bij bijvoorbeeld het steunen van goede doelen. In zo'n geval willen gebruikers tijdelijk een nieuwe profielfoto. Dat gebeurde bijvoorbeeld toen in Amerika het homohuwelijk werd geaccepteerd - Facebookers konden toen hun profielfoto veranderen naar een regenboogvlag. Ook tijdens minder prettige herdenkingen, zoals de ramp met MH17, nemen veel gebruikers bijvoorbeeld een profielfoto met een zwarte rand.

Proef

Die profielfoto moeten ze echter zelf weer veranderen, maar sommige gebruikers vergeten dat of doen dat veel later dan ze zouden willen. Het gat voorlopig nog om een proef waarbij Facebook kijkt naar de interesse voor het concept. Wanneer dat succesvol is, wordt de functie mogelijk uitgerold naar meerdere gebruikers.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord