'Facebook wil van Messenger betaaldienst maken'

© CIDimport

'Facebook wil van Messenger betaaldienst maken'

Geplaatst: 29 maart 2016 - 07:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:17

Redactie ID.nl

Als het aan Facebook ligt, verruil je straks mogelijk je pinpas voor een smartphone met Facebook Messenger er op. Met de chatapp zou je in de toekomst ook in fysieke winkels kunnen betalen, zo is ontdekt.

Dat schrijft techsite The Information, dat in de broncode van de app verwijzingen vond naar een dergelijke betaalfunctie. Facebook heeft de plannen nog niet bevestigd.

Het sociale netwerk is al langer aan het experimenteren met geldzaken. Amerikaanse gebruikers kunnen via Messenger geld naar elkaar overmaken, en het sociale netwerk test ook een 'koopknop'. Zie je een advertentie voorbij komen op Facebook, dan kun je het het product daar direct kopen zonder er speciaal voor naar de bijbehorende webwinkel te surfen.  

Concurrenten

Facebook is ook niet het enige techbedrijf dat je nieuwe portemonnee wil zijn. Zo is Samsung begonnen met de uitrol van Samsung Pay, waarmee je contactloos kunt betalen via een app. En ook Apple experimenteert ermee via Apple Pay. Beide diensten zijn nog niet in Nederland te gebruiken. En ja, ook Google bemoeit zich er mee via zijn Hands Free-app. Facebook kan dan ook niet achterblijven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten