Facebook wil veiligheidscheck vaker inzetten 2015-11-16T10:35:43

Visitekaartjes maken in Word 2013

Microsoft trekt stekker uit muziekstreamingdienst Zune

Facebook wil veiligheidscheck vaker inzetten

Facebook wil veiligheidscheck vaker inzetten

Facebook heeft tijdens de aanslagen in Parijs zijn 'veiligheidscheck'-functie voor het eerst ingezet buiten een natuurramp om. Het sociale netwerk meldt daarbij dit voortaan vaker te willen doen.

Met de veiligheidscheck kunnen Facebook-gebruikers aangeven of ze zich in een rampgebied bevinden, en of ze in veiligheid zijn gebracht. Vrienden en familie kunnen de tool op die manier ook gebruiken om op de hoogte te blijven van hun dierbaren.

Eerder zette Facebook de functie alleen aan bij natuurrampen, zoals de aardbeving in Nepal. Nu merkte het sociale netwerk op dat veel mensen naar Facebook gingen voor informatie omtrent de aanslagen, en wilde daarbij een handje helpen.

Franse vlag

Het afgelopen weekend konden Facebook-gebruikers ook hun profielfoto de kleuren van de Franse vlag geven, om op die manier hun betrokkenheid te tonen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord