FBI kinderpaspoort op je iPhone 2013-11-04T16:27:40

Limewire betaalt 12 miljoen dollar aan Warner Music

Mac OS X kwetsbaar in netwerk

FBI kinderpaspoort op je iPhone

FBI kinderpaspoort op je iPhone

 De FBI komt nu ook met een app uit voor de iPhone genaamd Child ID. De app moet dienst doen als een soort digitaal paspoort van je kind.

In de app kun je informatie opslaan over je kind zoals fysieke eigenschappen waaraan het kind herkend kan worden zoals lengte en gewicht en foto’s. Het doel is dat als je kind vermist wordt, je makkelijk aan bijvoorbeeld een beveiligingsbeambte van een vliegveld kan laten zien hoe je kind eruit ziet. Het stelt Amerikanen ook in staat om snel alarmnummer 911 te bellen of the National Center for Missing and Exploited Children. Ook kun je de informatie over je kind eenvoudig e-mailen naar de betreffende instanties.

De FBI geeft aan dat de app geen inbreuk maakt op je privacy en alles lokaal op je iPhone laat staan totdat je zelf besluit het te versturen. Naar verluidt is het niet mogelijk om de app te vergrendelen met een wachtwoord, iets wat ons toch een vereiste lijkt. Wanneer je iPhone wordt gestolen en het is niet vergrendeld, dan heeft de dief dus ook meteen allerlei informatie over je kind(-eren) .

Child ID is gratis en nu alleen nog voor de iPhone, een versie voor andere besturingssystemen is in de maak.

[Via: TUAW]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord