© CIDimport

FBI kinderpaspoort op je iPhone

Geplaatst: 8 augustus 2011 - 05:29

Aangepast: 19 september 2022 - 13:39

Redactie ID.nl

 De FBI komt nu ook met een app uit voor de iPhone genaamd Child ID. De app moet dienst doen als een soort digitaal paspoort van je kind.

FBI kinderpaspoort op je iPhone

In de app kun je informatie opslaan over je kind zoals fysieke eigenschappen waaraan het kind herkend kan worden zoals lengte en gewicht en foto’s. Het doel is dat als je kind vermist wordt, je makkelijk aan bijvoorbeeld een beveiligingsbeambte van een vliegveld kan laten zien hoe je kind eruit ziet. Het stelt Amerikanen ook in staat om snel alarmnummer 911 te bellen of the National Center for Missing and Exploited Children. Ook kun je de informatie over je kind eenvoudig e-mailen naar de betreffende instanties.

De FBI geeft aan dat de app geen inbreuk maakt op je privacy en alles lokaal op je iPhone laat staan totdat je zelf besluit het te versturen. Naar verluidt is het niet mogelijk om de app te vergrendelen met een wachtwoord, iets wat ons toch een vereiste lijkt. Wanneer je iPhone wordt gestolen en het is niet vergrendeld, dan heeft de dief dus ook meteen allerlei informatie over je kind(-eren) .

Child ID is gratis en nu alleen nog voor de iPhone, een versie voor andere besturingssystemen is in de maak.

[Via: TUAW]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten