© CIDimport

Finaal achter Jack

Geplaatst: 9 juli 2014 - 10:58

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:13

Redactie ID.nl

Althans, dat blijkt uit het enthousiasme voor de pagina: ‘Laat Jack de finale doen’. De nieuwe Facebook-pagina werd opgericht door radio Veronica. Jack van Gelder is met zijn radiocommentaar bij de wedstrijden van Oranje op het internet razend populair.

De oproep om te kiezen tussen het radio-commentaar van Jack en zijn collega Ronald van der Geer kreeg al veel bijval, en nu heeft de Facebook-pagina 'Laat Jack de finale doen' in een paar dagen al meer dan 80.000 likes verzameld.

Emotionele uitbarstingen

Van Gelder is dit jaar radiocommentator samen met collega Ronald van der Geer. Zijn emotionele uitbarstingen na doelpunten van het Nederlands elftal zijn heel populair onder een groot deel van voetbalminnend Nederland. Maar de kans dat de presentator de finale van commentaar gaat voorzien, is erg klein.

Onzinnige discussie

Zo meldt Arno Vermeulen, chef voetbal van de NOS, aan nu.nl: Het is een achterlijke, onzinnige discussie. Ik snap de vraag en de opmerkingen niet, hij is gewoon radiocommentator en dat commentaar is live te horen tijdens het WK. Van Van Gelder zelf hoeft het ook niet persé: Het schijnt bij de mensen te leven, maar bij ons niet. Ik zit er niet op te wachten. Het is leuk als er om iets gevraagd wordt, maar dat betekent niet dat je het beleid om moet gooien.

Kleine kans

De kans dat we, áls we winnen, tegen Duitsland moeten spelen met commentaar van Jack is dus erg klein. Wie de wedstrijd toch graag met Jack’s levendige commentaar wil bekijken kan dat doen op de site van de NPO, of natuurlijk door de tv uit te zetten en de radio aan te doen. 

Heb je het commentaar van Jack helemaal gemist? Bekijk dan onderstaande video's en oordel zelf wie je leuker vindt: Frank of Jack. 

En als we dan toch bezig zijn, ook nog een keer het commentaar bij die onvergetelijke goal van Dennis Bergkamp die hij in de laatste minuut tegen Argentinië maakte:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten