Firefox-browser nu ook te vinden in Microsoft Store 2021-11-10T11:28:10

Outlook: Zoekinstellingen in het lint

PowerPoint: Excelgegevens gebruiken

Firefox-browser nu ook te vinden in Microsoft Store

Firefox-browser nu ook te vinden in Microsoft Store

Mozilla's Firefox-browser is sinds vandaag ook vanuit de Microsoft Store te downloaden. Vanwege het strengere toegangsbeleid uit het verleden was dat tot op heden niet mogelijk.

Voorheen was Firefox niet welkom in de Microsoft Store omdat de browser op een engine draait die door Mozilla zelf is ontwikkeld, Gecko. Tot voor kort stond Microsoft enkel browsers in zijn downloadwinkel toe die gebouwd zijn op de Blink-engine, onderdeel van Chromium. Zoals de Edge-browser en Google Chrome, hoewel deze laatste ook nog steeds niet in de Microsoft Store te vinden is. 

Een belangrijk voordeel van de Microsoft Store-versie van Firefox, is dat deze ook te installeren is op Windows-computers in de S-modus. Daarop is namelijk geen software te installeren buiten de Microsoft Store om. Verder maakt het geen verschil of je Firefox nu via deze route installeert, of zoals vanouds via de Firefox-website. 

Nieuw beleid

Toch is het een belangrijke ontwikkeling, omdat het laat zien dat Microsofts nieuwe Store-beleid langzaam maar zeker zijn vruchten begint af te werpen. Eerder waren de eisen dusdanig streng dat veel softwarebouwers niet de moeite namen hun programma's/apps ook in de Microsoft Store aan te bieden. Het bedrijf laat de teugels meer vieren, en trekt zo nu ook grote spelers als Mozilla aan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord