‘Firefox onveiligste browser’ 2013-11-04T16:18:03

Robert Noyce Google Doodle

IE-gebruikers echt dommer [NIEUW 'BEWIJS']

‘Firefox onveiligste browser’

‘Firefox onveiligste browser’

Volgens onderzoek van Accuvant is Chrome de veiligste browser van de grote drie. Firefox scoort het laagst. Saillant detail is wel dat het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Google.

De geteste browsers waren Chrome 12/13, IE9 en Firefox 5. Accuvant deed onderzoek naar zaken als sandboxing, beveiligen van plug-ins en het gebruik van industriestandaarden. Het kreeg van Google de opdracht om een objectieve uitlef over beveiligingsmaatregelen van de verschillende browsers te geven. Het bedrijf komt tot de volgende conclusie: "Chrome en IE implementeren dezelfde anti-exploit technieken, de beveiliging van Google Chrome is op een grondige en veel uitgebreidere manier geïmplementeerd. Daarom vinden we dat Chrome het beste tegen aanvallen is beschermd.".

Tijdens de periode van het onderzoek werden 168 lekken in IE, 321 lekken in Google Chrome en 449 lekken in Firefox gepatcht. Vanwege de sandbox-beveiliging werden bij Google Chrome slechts 15 van de 321 lekken als ernstig bestempeld maar scoorde het wel hoog op lekken met het predikaat 'high'. Bij Firefox ging het om 363 van de 449 kwetsbaarheden die als ernstig werden bestempeld. Ook bij IE zijn de meeste lekken ernstig (125 van de 168). Google patcht het snelst volgens Accuvant, 53 dagen in tegenstelling tot Mozilla 158 dagen en Microsoft 214 dagen.

Zie het complete Accuvant rapport als PDF hier

accuvent 1

Accuvent_graph2

Accuvent graph4

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord