Firefox voor Android beschermt beter je privacy

© CIDimport

Firefox voor Android beschermt beter je privacy

Geplaatst: 20 april 2020 - 07:09

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:25

Redactie ID.nl

Firefox voor Android ondersteunt sinds kort nieuwe extensies die vooral gericht zijn op een betere online privacy. Voorlopig blijven de functies beperkt tot de ontwikkelaarsversie van de browser, die je zelf trouwens gewoon kunt installeren.

Om de allernieuwste Firefox-functies op je Android-smartphone te proberen, heb je de Firefox Preview Nightly for Developers (Early Access)-versie nodig. Eenmaal geïnstalleerd kijk je onder Instellingen bij Add-ons. Tot voor kort vond je daar enkel uBlock Origin terug, de bekende adblocker. Nu zijn er vijf extensies bijgekomen, waarvan drie stuks met online privacy en beveiliging te maken hebben.

Zo is er de NoScript Security Suite, voor het blokkeren van scripts die onveilig kunnen blijken. HTTPS Everywhere dwingt daarnaast een versleutelde verbinding af bij websites af zelf geen https-certificaat hebben geïmplementeerd. Privacy Badger tot slot blokkeert trackers op mobiele sites, zodat adverteerders je online niet kunnen volgen. 

Ook handig

De laatste twee add-ons betreffen Dark Reader en Search by Image. Eerstgenoemde tracht websites zoveel mogelijk een donker uiterlijk te geven, zodat ze 's avonds prettiger leesbaar zijn. De tweede gebruik je om de herkomst van afbeeldingen te achterhalen. Je voert een afbeelding in en de extensie kijkt waar het plaatje elders op het web te vinden is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten