Flash Gordon supercomputer met 1024 ssd’s 2013-11-04T16:17:42

Google Zeitgeist 2011: Populairste zoektermen Nederland

Time Person of the Year-titel weer niet voor Jobs

Flash Gordon supercomputer met 1024 ssd’s

Flash Gordon supercomputer met 1024 ssd’s

De eerste supercomputer met flashdrives in de vorm van 1024 ssd’s gaat in januari in gebruik. Hij krijgt als naam ‘Flash Gordon’ naar de populaire strip uit de jaren 30.

De supercomputer bevat 1024 flash drives, in totaal 300TB, van Intel (model 710)en produceert meer dan 280 teraflops en is daarmee goed voor de 48ste plek in de top 50 van supercomputers. Niet de snelste dus maar het is dan ook een koopje voor $20 miljoen. Op het gebied van i/o-handelingen (input/output) waarbij de ssd’s een grote rol spelen, is het met 36 miljoen IOPS waarschijnlijk wel de snelste volgens de San Diego Supercomputer Centre (SDSC), de gelukkige eigenaar. Hij noemt de supercomputer de grootste en snelste data-warenhuis ter wereld voor wetenschappelijk onderzoek.

Flash Gordon comic

Naast de flash drives zit er ook nog voor 4PB aan ‘gewone’ harde schijven in. En 64TB DRAM. Directeur Michael Norman van SDSC ziet de supercomputer als een nieuw soort ruimteschip dat hem op ontdekkingsreis zal brengen in nieuwe gebieden van de wetenschap. De naam Flash Gordon is daarbij dus ook erg toepasselijk gekozen aangezien de Flash Gordon strip die in de jaren 30 begon ook over ruimtereizen ging. In de jaren 50 kwam er ook een populaire tv-serie van.

[Via: The Register]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord